Röda Korset lanserar ny samlingssida om psykisk hälsa/ohälsa

Man stressad eller orolig på arbetsplats.

2020 är inte ett vanligt år. Den pågående Corona-pandemin påverkar oss alla på olika sätt och påverkan kan leda till ökad oro, stress och psykiskt lidande med psykisk ohälsa som följd.

Psykisk ohälsa syns inte utanpå och man pratar inte gärna om det. Men det är viktigt att göra det och det finns hjälp att få. Svenska Röda Korset lanserar nu en ny webbhubb med kunskap, råd och stöd för hur du kan ta hand om dig själv och andra i din närhet. Just nu är det mycket fokus på Corona-pandemin, men den är framtagen för att kunna finnas kvar över tid. Arbetet sker i ett projekt som finansieras av Folkhälsomyndigheten.

På hubben kommer du att finna psykopedagogisk information om stress, ångest och sorg, hjälp till självhjälp mm. Sidorna är uppbyggda med text som varvas med korta, animerade filmklipp och expertfilmer med kollegor som beskriver olika situationer samt olika vittnesmål från personer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa. Just nu är allt på svenska men förhoppningen är att kunna översätta vissa delar till andra språk i framtiden. Vi hoppas att sidan kan vara till hjälp för dig i din roll som frivillig - det finns mycket information där som du kan använda på olika sätt. Länken till sidan hittar du här.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!