Röda Korset lanserade barnbok under Bokmässan

Adnans hemlighet

Barnboken Adnans hemlighet är skriven av författaren Peppe Öhman på uppdrag av Svenska Röda Korsets behandlingscenter för krigsskadade och torterade.

Berättelsen speglar hur det är att som barn växa upp med föräldrar som drabbats av posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) och kommer att användas i möten med barn och vuxna på Röda Korsets behandlingscenter.

Peppe Öhman har intervjuat barn i verksamheten i Malmö om deras liv och drömmar, och boken är inspirerad av dessa berättelser. I boken får vi följa Adnan som blir arg och besviken på sin pappa som inte kan följa med till stranden trots att han lovat. Adnan trotsar reglerna och bestämmer sig för att åka till stranden själv vilket blir starten på ett spännande äventyr. 

Boken lanserades under Bokmässan i Göteborg och finns också till försäljning på olika.nu och hos utvalda nätbokhandlare. 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!