Röda Korset forum 2022 - Social oro och social respons?

Under senare år har Sverige upplevt flera samhällskriser på nära håll som har drabbat individer och grupper på olika sätt. Skogsbränder, COVID-19-pandemin och konsekvenser av geopolitiska konflikter och flykting­strömmar som alla har påverkat Europa och Sverige.

Samtidigt pågår en diskussion om orsak och verkan av en negativ samhällsutveckling där segregation med omfattande konsekvenser påverkar hela samhället. Detta får följder för såväl människor i eftersatta områ­den som för samhällets syn på välfärdsarbete i stort.

Vilken förmåga och beredskap har vi för att stödja de lokalsamhällen som upplever utsatthet, social oro och våld?
Hur kan vi arbeta tillsammans med lokala nätverk och utifrån befintliga mötesplatser för att bistå före, under och efter kriser?
Hur ska vi förstå mer lågintensiva och överlappande kriser? Och hur kan vi gemensamt bedriva ett förebyggande och hälsofrämjande arbete?

Konferensen pågår mellan den 22–23 november

Delar av konferensen går att följa digitalt och kommer även att gå att se i efterhand. Läs mer om programmet här: https://www.rodakorset.se/seminarier/roda-korset-forum/

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!