På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Röda Korset deltog i manifestationen mot våld i Enskededalen

På bild från vänster: Annica Tavan och Alf Glückman från Kungsholmens rödakorskrets, Martina Kulenius från Stockholm Sydväst rödakorskrets, och Charlotte Lagergren från Stockholm Sydost rödakorskrets.

Efter mordet på rapparen Einár hölls på fredagen och lördagen en manifestation mot våld i Enskededalen, där han växte upp.

Röda Korset var på plats både under fredagen och lördagen med frivilliga från kretsarna Stockholm Sydost, Stockholm Sydväst, Södermalm och Kungsholmen.

Charlotte Lagersten, ordförande i Stockholm Sydost, en av de som var på plats från Röda Korset under fredagskvällen och lördagskvällen. På plats bidrog de men lugn och trygghet och var ett samtalsstöd till de som ville komma fram och prata. Det var en lugn och stillsam manifestation,  många ungdomar stod bara där och höll i varandra eller tillsammans tände ljus eller lämnade blommor. Charlotta berättar ”De som tog kontakt med oss pratade vi med, men vi avvaktade tills vi blev kontaktade. Under lördagen var det fler som ville prata. Det var nog den största nyttan vi gjorde. Några behövde bara prata och få sätta ord på sin vanmakt”.

På lördagen kom vår Generalsekreterare Martin Ärnlöv förbi för att ge sitt stöd till våra frivilliga på plats.

Flera tackade för att vi var på plats under manifestationen.

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!