Infoservice har för närvarande mycket hög belastning i telefon och mejl, vi svarar alla snarast möjligt.

På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Ungdomsförbundets frukostklubb under pandemin

RKUF:s frukostklubb

Det är en speciell tid vi levt i, där coronapandemin präglat vår tillvaro och mycket har fått stå tillbaka för att minska smittspridningen. Men trots pandemin, periodvis distansundervisning och diverse omställningar i skolmiljön har inte behovet av frukostklubben minskat, snarare tvärtom.

Just därför har vi på Röda Korsets Ungdomsförbund, med hjälp av våra frivilliga, fortsatt bedriva frukostverksamhet för att ge barn och unga en trygg mötesplats och en bra start på skoldagen.

Varje måndagsmorgon ses volontärerna Amanda Galfi Björkman och Tara Redjamand från Röda Korsets ungdomsförbund på Frukostklubben i Sofielund. Tillsammans gör de mackor till eleverna så att de är redo att servera innan dagens första lektion.

– Eleverna ser fram emot måndagarna när vi är här, berättar Amanda som leder verksamheten.

Men målet med frukostklubben är inte bara mätta magar. Det ska också vara en välkomnande plats för barn och unga att starta sin dag tillsammans med trygga vuxna.

– Det är många som uppskattar ett mål mat, men vi finns också här som ett stöd för den som behöver tala om något, fyller Tara i.

För samtidigt som gymnasieskolorna gått över till distansundervisning och högstadieskolorna begränsat antalet vuxna på skolområdet, har det känts viktigt att försöka hålla i gång verksamheten. Det menar Linnéa Arnoldsson som ansvarar för Frukostklubben på Bjurslättskolan i Göteborg.

– Att fortsätta som vanligt skapar trygghet. Det finns många som känner sig oroliga eller behöver komma hemifrån. Frukostklubben handlar inte bara om att eleverna ska bli mätta i magen – de ska även få en bra känsla i magen.

 

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!