På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Riksstämman fortsätter

Plenum Riksstämman 2021

Riksstämman, Svenska Röda Korsets högsta beslutande organ, fortsatte idag med fler spännande diskussioner och beslut i frågor som rör vår framtid.

Några av frågorna på dagens agenda rörde ordförandens arvode, uppdragsbeskrivningen för valberedningen och deluppföljningen av den strategiska inriktningen. Röda Korsets Ungdomsförbunds (RKUF) ordförande Vera Carlbaum-Wrennmark höll ett anförande där hon delade sina tankar om Röda Korsets roll nu och i framtiden.

Under eftermiddagen följde beslut om några av de motioner som togs upp på påverkanstorgen under veckan som gått, flera frågor med fokus på migration och hållbar utveckling.

Kandiderande styrelseledamöter och föreningsrevisorer presenterades, både valberedningens kandidater och övrig nominerad. Beslut om vår nya styrelse inklusive ny ordförande och föreningsrevisorer tas imorgon, söndag 30 maj.

Imorgon är Riksstämmans sista dag och förutom att vår nya styrelse väljs kommer beslut att tas kring alla resterande motioner på Riksstämmans dagordning. Eftersom vi i år har en digital Riksstämma kan du följa plenumförhandlingarna hemifrån.

Länken för att följa plenum live finns här

Här hittar du all information om tider och hur du gör för att delta på Riksstämman

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!