På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Riksstämman är igång!

Margareta Wahlström på Riksstämman 2021

Äntligen är Riksstämman 2021 igång, Svenska Röda Korsets högsta beslutande organ, där hundratals medlemmar samlas för att diskutera förändringar och ta beslut i stora frågor. Riksstämman pågår mellan 23–30 maj, uppdelad i olika delar och är helt digital. Du deltar enkelt via din dator eller telefon.

Dagen startade med en invigning där ordförande Margareta talade och sen förklarades Riksstämman 2021 för öppnad.

Under invigningen fick vi hälsningar från Röda Korset i Karlstad i form av ordföranden Margaretha Larsson-Nisser (Riksstämman skulle ha ägt rum i Karlstad om det inte hade varit en pågående pandemi) och vi fick även en hälsning från socialminister Lena Hallengren.

Det som beslutats om under dagen är bland annat val av mötespresidium och godkännande av arbetsordning. Arbetsordningen beskriver hur Riksstämman och omröstningarna kommer gå till.

Du kan följa plenum som är den plats där alla diskussioner och beslut kring Röda Korsets framtid tas, du kan vara med på intressanta seminarium om våra olika verksamheter eller lyssna på ett framtidssamtal om vilka Röda Korset behöver vara om 10, 15 och 20 år.

Länken för att följa plenum live finns här

Här hittar du all information om tider och hur du gör för att delta på Riksstämman

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!