Riksstämman 2025 blir i…

Riksstämman i Karlstad den 3 till 4 juni 2023.

Riksstämman är ett av våra stora demokratiska möten för att ta beslut om Svenska Röda Korsets utveckling. Alla som är medlemmar har möjlighet att delta. Riksstämman genomförs vartannat år och styrelsen har nyligen tagit beslut om när och var nästa Riksstämma ska hållas.

"Tillfälle för stärkt gemenskap, erfarenhetsutbyte och att fatta viktiga långsiktiga beslut tillsammans"

Säger Martina Bruzelius, ledamot i Svenska Röda Korsets styrelse sedan 2019, som har varit med i att utveckla Riksstämman och vårt arbete med föreningsdemokrati sedan dess.

Martina fortsätter: "Under Riksstämman tar vi, genom dialog med representation från hela Svenska Röda Korset, beslut tillsammans. Genom att alla kretsar engagerar sig får vi en levande och stark demokratisk förankring och bättre beslut i vår organisation".

Riksstämman - ett viktigt demokratiskt forum

Riksstämman samlar hundratals medlemmar från hela landet för att diskutera frågor och ta beslut som rör hela organisationen. Ett stort och viktigt forum för oss som medlemsstyrd organisation!

Beslut tagna på Riksstämman gäller för hela Svenska Röda Korset. Bland annat tar Riksstämman beslut om

  • vår strategiska inriktning
  • stadgar
  • den nationella styrelsen.

Riksstämman 2025 kommer att genomföras i Linköping 14–15 juni, med en digital öppning den 9 juni.

Läs mer om Riksstämman, hur riksstämmoombud blir valda och hur du som medlem kan skicka in motioner (förslag) till Riksstämman i en fråga du vill påverka.

Nyfiken på hur det såg ut på Riksstämman förra året i Karlstad? Här finns information om alla beslut och bilder från Riksstämman 2023.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!