På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Riksårsmötet 2020 - nu online!

RÅM online 2020

Röda Korsets Ungdomsförbunds Riksårsmöte kommer i år att genomföras digitalt.

Riksårsmötet är Röda Korsets Ungdomsförbunds högst beslutande organ och i år såg vi fram emot att vara i Uppsala 5-7 juni. Sedan tidigare var det planerat att sjösätta nya digitala demokrativerktyg under själva sammankomsten. Med tanke på rådande omständigheter har förbundsstyrelsen beslutat att årets Riksårsmöte kommer att äga rum online 5-13 juni. 

Riksårsmötet sträcker sig över fler dagar än vad som ursprungligen var planerat och tidsåtgången beräknas ungefär till en halvtimme om dagen under en veckas tid. Tanken är att alla ska hinna delta i den demokratiska processen, utan att för den sakens skull sitta still framför skärmen flera timmar i sträck. Mer praktisk info kommer i handlingarna som skickas ut 8 maj och läggs upp på hemsidan. 

Ombud har redan valts på lokalföreningarnas årsmöte, men den som är intresserad av att delta är varmt välkommen att anmäla dig som observatör! Alla som är med kan läsa förslag, ställa frågor och diskutera de olika dagordningspunkterna, men bara ombuden får rösta om förslagen. 

Är du vald till ombud? Se till att anmäla dig senast den 1 maj om du inte redan gjort det! 

För frågor vänligen mejla riksarsmotet@redcross.se 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!