Infoservice återgår till ordinarie tider från och med 1:a oktober. Teleöppet-tider blir då vardagar kl. 10-12 och 13-16.

I kväll den 3 april: Ukraina och hjälpen till krigets offer

Martin Ärnlöv (till vänster) i Ukraina 2023

Varmt välkommen till en reserapport om människor, möten och medmänsklighet. Digitalt den 3 april 2023.

Den väpnade konflikten mellan Ryssland och Ukraina har orsakat ett oerhört lidande och ödeläggelse. Hundratusentals människor har förlorat sina liv och sitt levebröd, blivit skadade eller försvunnit. Miljontals är på flykt och de humanitära hjälpbehoven fortsätter att växa.

 

Samtidigt har solidariteten med Ukraina har varit enorm. Bara i Sverige har Röda Korset samlat in över 500 miljoner kronor. Detta är pengar som i dag räddar liv och ger hopp, men som också investeras över tid för att göra verklig skillnad. Vår generalsekreterare Martin Ärnlöv och medarbetare har under en vecka rest i konfliktens spår och även besökt Moldavien dit över 100 000 flyktingar sökt sig.

 

Medverkande:

Martin Ärnlöv, generalsekreterare

Andrei Engstrand-Neacsu, chef Ukraina-insatsen

Maude Fröberg, pressekreterare

 

När: Måndag den 3 april.

Tid: Kl. 17.15-18.00.

Var: Zoom 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!