På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Repetera grundprinciperna med kortfilmer och minikurs

Våra grundprinciper vägleder oss i arbetet och är ett användbart verktyg för olika typer av situationer – från ett lokalt dilemma till avvägningar vid stora internationella katastrofer. För att ha ordentlig koll på dem kan det vara bra att repetera dem då och då.

Våra sju grundprinciper – humanitet, opartiskhet, neutralitet, självständighet, frivillighet, enhet och universalitet – är gemensamma för samtliga rödakors- och rödahalvmåneföreningar.

I höstas publicerades sju kortfilmer med fokus på personliga berättelser från rödakorsare om hur grundprinciperna vägleder dem i respektive rödakorsuppdrag. Daniel Kjellén, frivillig och frivilligledare från Uppsalakretsen är en av de medverkande. Hör honom berätta hur grundprinciperna ger stöd i rödakorsuppdraget och varför han valde att medverka i en av filmerna.

I minikursen kompletteras kortfilmerna med diskussionsfrågor till varje grundprincip. Varje diskussionsfråga kommenteras sedan ur tre perspektiv – ett allmänt, ett för styrelse och ett för frivilligledare.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!