Remake-event med Jönköpingskretsen

Redesign material

Den 22 februari höll vi ett inspirationsevent i Second hand-butiken i Jönköping. Vi ville inspirera fler till remake och redesign av gamla tyger och kläder. Eventet var också ett tillfälle att visa upp butikernas sömnadsprodukter.

Redesigngruppen i Åmåls Rödakorskrets har inspirerat till projektet. Deras bok "Redesign - inspiration till återbruk av textilier” började säljas samma dag i butikerna i Jönköping, Huskvarna och Gränna.

Röda Korset-stammisarna och remake-entusiasterna Sofia, Lotta och Sofie visade upp saker de gjort av textil från Röda Korset. De visade också ett sömnadsmönster för hur man kan sy om en skjorta från Röda Korset. Sofie var volontär vid symaskinen. Där hjälpte hon besökare att komma igång med sina egna projekt.

En del av projektet Ung Hållbarhet

Remake-kampanjen var en del av Jönköpingskretsens projekt Ung hållbarhet. Projektet som pågår från augusti 2023 till mars 2024 är en del i Röda Korsets arbete för hållbar utveckling. Projektet riktar sig till invånare i kommunen mellan 16 och 35 år med intresse för miljöfrågor. Fokus för projektet har varit

  • unga invånare
  • försäljning av second hand
  • frivilliga inom second hand
  • Röda Korsets lokala varumärke.

Projektet har haft fem inspirerande event med olika teman samt en gemensam specialkollektion i de tre butikerna i Gränna, Huskvarna och Jönköping. Det har också varit en gemensam kampanj om “Remake” på sociala medier. Syftet är att nå fler unga och inspirera dem till att delta i second hand-verksamhet och vårt arbete för en hållbar framtid. Projektet syftar också till att stärka och utveckla samarbetet inom kretsens second hand-försäljning.

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!