Infoservice återgår till ordinarie tider från och med 1:a oktober. Teleöppet-tider blir då vardagar kl. 10-12 och 13-16.

Rekrytera fler frivilliga som rödakorsvärdar och till besöksverksamhet för äldre

Rödakorsvärd

Nu finns det möjlighet för kretsar att få stöd med rekrytering av nya frivilliga till verksamheter som varit pausade under pandemin.

Under pandemin har många frivilliga pausat sina uppdrag. Nu gäller det att tillsammans mobilisera för att dessa frivilliga ska återgå till sina uppdrag men också att hitta nya frivilliga när verksamheter förhoppningsvis kan starta upp igen. Därför erbjuder nu tjänstepersonsorganisationen stöd till kretsar som vill rekrytera fler frivilliga till verksamheterna rödakorsvärdar i sjukvården och besöksverksamhet för äldre.

Nätverksträff 17 juni

Den 17 juni klockan 18.00-19.15 arrangeras en nätverksträff för frivilliga, anställda och förtroendevalda med fokus på rekrytering till verksamheterna rödakorsvärdar och besöksverksamhet för äldre. Under nätverksträffen, som genomförs digitalt genom Microsoft Teams, får deltagarna en introduktion till Svenska Röda Korsets rekryteringsprogram ReachMee och konkreta verktyg som stärker frivilligrekryteringen. Ni hittar anmälan och mer information på länken.

Annonsering under hösten

Under hösten kommer Svenska Röda Korset att köpa annonsering digitalt för att öka trafiken till ReachMee med fokus på rödakorsvärdar och besöksverksamhet för äldre. Självklart rekommenderas kretsar att annonsera året runt men under hösten kommer kretsarnas annonser förhoppningsvis få fler besökare än vanligt.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!