Redo att ta sig an fler utbildningar i rödakorskunskap

Agneta Rodmark Wallner

Kunskap om vår organisation och de värderingar vi arbetar efter är grunden för allt rödakorsarbete. Det ger en trygghet och förankring, vilken roll du än har inom Svenska Röda Korset.

I slutet av februari utbildades fler utbildare i rödakorskunskap. Hör en av dem, Agneta Rodmark Wallner, som berättar om uppdraget.

— Innan min första rödakorskunskapsutbildning var jag med och lyssnade när Åsa Älander, en van utbildare, hade kurs i Sundsvall.

Agneta är ordförande för Hudiksvalls rödakorskrets och nyligen invald som regionråd i Mitt. Målgruppen för hennes första utbildningstillfälle var frivilliga från Second hand-butiken i Hudiksvall.

Fokus på Svenska Röda Korset och våra värderingar

Under utbildningen fokuserade Agneta främst på Svenska Röda Korset, emblemens skydd med en övning samt vad vi arbetar med idag. Dessutom blev det ett långt pass om grundprinciperna.

— Känslan var bra och jag kände mig trygg med att jag var förberedd.

Att trycka på vår historia och koppla det till vad vi arbetar med idag ser Agneta som en viktig del i att skapa en trygg plattform att luta sig mot i sitt uppdrag som frivillig eller anställd. Känslan av att få vara en del i en stor organisation.

— Den känslan hoppas jag kunna förmedla vidare.

Ser fram emot att ta sig an fler uppdrag

Efter utbildningen bad Agneta om och fick feedback från deltagarna. Det som kom fram var att de ville ha en fortsättning. Något Agneta tar med sig är att det är viktigt att veta vem eller vilka man ska utbilda och planera sin utbildning efter det. Samt att vara så trygg att hon kan ändra i sitt upplägg utifrån frågor som kommer.

— Jag känner mig nöjd och redo att ta mig an fler utbildningar.


Välkommen att boka en kurs i rödakorskunskap

Kretsen/verksamhetsgruppen kan beställa en fysisk kurs via utbildning@redcross.se.

De nyutbildade utbildarna kompletterar gruppen med redan befintliga utbildare. Med kunskap och entusiasm är utbildarna redo att besöka kretsar och genomföra utbildning i rödakorskunskap.

*****

Om Rödakorskunskap

Kursen rödakorskunskap ger alla rödakorsare en gemensam grund om vilken organisation vi är, vad vi står för och vad som gör oss unika.

Målet är att rödakorsare har kunskap om rödakors- och rödahalvmånerörelsens grundprinciper samt kännedom om Röda Korsets arbete, både nationellt och internationellt. Dessutom att få känna en stolthet över organisationen och att jag som rödakorsare bidrar genom mitt arbete. 

Kursen är obligatorisk för alla frivilliga, förtroendevalda och anställda. Den är dels ett första steg för dig som ska engagera dig inom Svenska Röda Korset men också en bra repetition för dig som varit aktiv ett tag.

Kursen kan genomföras som fysisk kurs (bokas via utbildning@redcross.se) eller via webbkursen som nås via kursportalen Learnster.

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!