På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Läs rapporten om barnperspektivet inom vårt arbete med hälsa och vård

Tillsammans med Röda Korsets Högskola har vi utvärderat våra behandlingscenter för krigsskadade och torterade utifrån ett barn- och barnrättsperspektiv.

Resultat från utvärderingen visar att barnrättsarbetet belyses men behöver bli mycket mer heltäckande och att den vuxne patienten övervägande är i fokus.

Inom ramen för ett anslag som avdelning Hälsa och vård fick beviljat från Socialdepartementet 2019 ingick att låta en extern part utvärdera delar av verksamheten. Avdelningen Hälsa och vård bestämde sig för att under 2020 genomföra ett samarbetsprojekt med Röda Korsets Högskola. Projektet bestod av en utvärdering av våra center för krigsskadade och torterade med fokus på barnperspektivet.

Att fokusområdet blev barnperspektivet var dels med tanke på den satsning som avdelningen gjort på att utveckla både stöd- och behandlingsverksamhet för barn och barn som anhöriga, dels för att barnkonventionen blev lag i Sverige 1: a januari 2020.

Vill du läsa mer om resultatet och utvärderingen i sin helhet?

Läs hela rapporten här.

Fler nyheter

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!