Rapport om alternativ till förvar och effekter av frihetsberövande

Förvar

Tisdag den 8 mars lanserar Svenska Röda Korset en ny rapport om förvar

Arbetet är finansierat av Asyl-, migrations- och integrationsfonden (AMIF). Utredningen innehåller en analys av beslut om uppsikt, det alternativ till förvar som används i Sverige. Resultaten visar brister i rättstillämpningen. Rapporten behandlar även de effekter ett frihetsberövande kan få och internationell praxis av alternativ till förvar. Utifrån detta lämnas flera rekommendationer till lagstiftare och myndigheter.

Seminariet kommer att hållas digitalt och modereras av vår generalsekreterare Martin Ärnlöv. Rapportens resultat kommer att diskuteras av en panel med representanter från lagstiftande och rättstillämpande myndigheter samt civilsamhället. Vill du delta på seminariet så mejla senast den 6 mars till: visit@redcross.se för att få information om hur du kopplar upp dig för att lyssna. Märk ämnesraden med ”Seminarium”.

 

 

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

eu-logo-350x350.png

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!