På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Ungdomsförbundet intar Uppsala slott!

Röda Korsets Ungdomsförbund håller Riksårsmöte i Uppsala 5-7/6 2020.

Röda Korsets Ungdomsförbund håller sitt Riksårsmöte den 5–7 juni och i år går det av stapeln i Uppsala, på självaste slottet.

Varje år håller Ungdomsförbundet ett Riksårsmöte, där medlemmar tar viktiga beslut som ger ringar på vattnet flera år framåt. Riksårsmötet är ett tillfälle där vi har chansen att träffas, umgås med andra frivilliga och nätverka inom Röda Korsets Ungdomsförbund!

Strategi 2021–2023

Vart tredje år beslutar vi i Röda Korsets Ungdomsförbund om en ny strategi, nu är det dags igen. Inför årets beslut har förbundsstyrelsen tagit hjälp av deltagare, frivilliga, lokalföreningar, personal och experter för att ta reda på vilka behov som finns bland barn och unga i samhället de kommande fyra åren. Allt för att ta fram ett förslag på en strategi som ser till att Ungdomsförbundet når dem som behöver oss som mest. Handlingarna inför Riksårsmötet skickas inte ut förrän 8 maj, men det går redan nu att läsa propositionerna och strategin på Ungdomsförbundets hemsida.

Under 30?

Medlemmar i Svenska Röda Korset som är under 30 år är automatiskt medlemmar i Röda Korsets Ungdomsförbund, och har rätt att delta på Riksårsmötet samt rätt att skicka in motioner. För att vara med och rösta under Riksårsmötet måste du bli vald till ombud av din lokalförening. Om du inte vet vilken lokalförening du tillhör kan du mejla info@redcross.se.

Över 30 år?

De som är över 31 år är varmt välkomna att delta som funktionärer på Riksårsmötet. Mejla riksarsmotet@redcross.se för att veta mer!

Frågor?

Besök vår hemsida för att veta mer https://rkuf.se/riksarsmotet-2020/ eller mejla oss på riksarsmotet@redcross.se.

 

Se vad ett tidigare ombud tycker om RÅM!

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!