På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Prata svenska online

Prata svenska online, digitalt möte

Ett samverkansprojekt för att fortsätta med språkverksamhet i coronatider.

Fyra kretsar i region Stockholm; Folkrättskretsen, Sollentuna, Sundbyberg och Södertälje stad, samverkar för att starta Prata svenska online, med stöd från tjänsteorganisationen. Fokus ligger på region Stockholm så här i början. Verksamheten är ett alternativ till Språkcaféer och Träna svenska/Språkverkstad under coronatider. Inledningsvis blir det i liten skala för att kunna utvecklas till fler dagar när rutinerna sitter och behoven är tydliga.

Troligen kan olika nivåer behövas och dessutom kan grupperna inte vara för stora när man jobbar digitalt. Tanken är att verksamheten ska pågå under sommaren för att sedan utvärderas och kanske bli ett komplement till den ordinarie verksamheten, även under ”normaltillstånd”.

Ett konstruktivt arbete av både nya och tidigare frivilliga pågår, online, för att kunna starta i sommar. En arbetsgrupp har drivit planeringen av verksamheten framåt, och det har hållits ett test-tillfälle, så nu är det klart för start! Har ni frågor eller funderingar om verksamheten kontakta gärna infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!