Popup-folkhögskolan syns där folk rör sig

logo popup folkhögskola

Popup-folkhögskola öppnar nu för fjärde året i rad! I fyra veckor tar Röda Korsets folkhögskola över en tom butikslokal inne i Skärholmens centrum, SKHLM. Tillsammans med andra verksamheter inom Röda Korset och några lokala aktörer har ett ambitiöst program jobbats fram med parollen ”Tillsammans för Skärholmen”.

”Trots att folkhögskolan ligger centralt i Skärholmen, är det många som inte känner till att vi finns här”, säger Lotta Spykman som är skolsamordnare på Röda Korsets folkhögskola. ”Vi behöver synas där folk rör sig och därför är det guld värt att få tillgång till en plats mitt i centrum. Det blir en ömsesidig vinst genom att det blir aktivitet i en annars tom lokal och vi får synas där många människor rör sig. Men det handlar inte bara om att visa upp folkhögskolan och de möjligheter till studier som den erbjuder, utan lika mycket om att lyfta fram vårt samarbete med andra lokala aktörer och Röda Kors-verksamheter”, säger Lotta.

Under veckorna som skolan finns inne i centrum kommer bland annat

  • RKUF att presentera sin verksamhet
  • den lokala kris- och beredskapsgruppen ha ett pass tillsammans med Övningshubben för första hjälpen från Kungsholmenskretsen
  • Röda Korsets hus i Kungens kurva medverka under ett annat pass. 

Det kommer också arrangeras en studie- och jobbmässa tillsammans med 

  • sju andra folkhögskolor
  • Jobbtorg
  • bemanningsföretaget Miljonbemanning
  • MTR som sköter tunnelbanan i Stockholm.

Det arrangeras också en "Megaläxhjälp" under påsklovet, där fyra organisationer som bedriver läxhjälp i stadsdelen visar upp sig tillsammans inklusive den lokala Röda Korskretsen. 

Vill du veta mer om Popup-programmet eller hur vi jobbar med att kroka arm lokalt? Se fullständigt program på skolan hemsida eller kontakta skolans expedition.

Passa på att besök Skärholmen och Popupen under dessa veckor. Det blir kul! 

 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!