På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Många fina möten med Pop-up folkhögskola

Genus: Matilda, Pija (lärare), Alex, Sandra och Agnes deltagare på kursen Genus och mänskliga rättigheter. Bilden är från invigningen av kursen

Vad gör man om man är en folkhögskola som ligger i utkanten av en shoppinggalleria? Jo, man ber om att få låna en tom butikslokal några veckor och fixar en pop-up!

Vi vet att många som rör sig i Skärholmens centrum inte har en aning om att det finns en fantastisk skola om man bara går runt hörnet! 

Nu har vi varit igång ett par veckor och det är många fina möten som blivit till tack vare pop-up-lokalen. På plats inne i centrum kan vi visa upp vår verksamhet, svara på frågor, berätta om möjligheten att läsa in gymnasiet eller skaffa sig breda kunskaper inom frågor om mänskliga rättigheter, klimat och berättande genom olika medier som dokumentärfilm och podd.  

I pop-upen kan man träffa lärare, deltagare, studievägledare och rektor. Olika kurser genomför lektioner och aktiviteter i lokalen. Just nu arrangerar kursen Genus och mänskliga rättigheter en Kunskapsfestival under två veckor. Med olika teman varje dag lyfter de frågor som till exempel barnkonventionen, HBTQIA-rättigheter, rasism, med mera. Man kan lyssna på poddar, se film, höra talkshows och mycket mer.  

Pop-upen stärker dessutom vårt nätverk och lokala samarbete. Här fördjupas kontakterna med stadsdelen, systerorganisationer och andra organisationer som verkar lokalt i Skärholmen. Bland annat har Jobbtorg unga ett öppet hus varje torsdag under perioden.  

Har du vägarna förbi Skärholmen? Kom och hälsa på! Hela programmet finns på rodakorsetsfolkhogskola.se 

Vill du eller någon du känner plugga på folkhögskolan nästa läsår? Nu är det hög tid att ansöka! Du hittar alla kurser och ansöker direkt på vår hemsida. Alla kurser börjar i augusti 2022. 

 

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!