Planera in 2023 års krisberedskapsövning för kretsen!

Förberedelser inför minneshögtiden ett år efter terrordådet på Drottningatan i Stockholm (inträffade den 7 april 2017). I helröda kläder syns Röda Korsets första hjälpare och krisstödjarna har orangea västar.

Att vara förberedd för en kris är viktigt för att kunna agera på ett tryggt och bra sätt. Ett sätt att förbereda sig är att öva - därför så ska vi under 2023 öva vår lokala krisberedskapsförmåga!

 

Under april 2023, vecka 16 och 17, så kommer vi erbjuda er kretsar en möjlighet att öva och prova er krisberedskapsförmåga. Det spelar ingen roll om ni redan har en krisberedskapsplan, eller inte. Det spelar inte heller någon roll om ni tidigare varit med om en krisinsats, eller inte. Se det här som en möjlighet att prata om er lokala krisberedskap utifrån era förutsättningar. 

 

Ni kommer kunna genomföra övningen under några timmar på hemmaplan tillsammans med er krets, omfattningen på övningen avgör ni själva utifrån era förutsättningar. 

I början på nästa år kommer ni att få ett övningsstöd och information om hur ni ska göra för att genomföra övningen. Det kommer också finnas hjälp och stöd att få innan, under och efter övningen.  

 

Under hösten 2023 kommer även ni med särskilda roller inom krisberedskapen att få chans att öva er roll vid en kris. Mer information om det kommer senare. 

 

Häng med och öva – det kommer bli både roligt och lärorikt! 

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!