På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Öva på krisberedskap i kretsen!

Bilaga 11 Handbok för lokal krisberedskap - Övningsstöd för lokal krisberedskap

Har du funderat över hur kretsen kan komma igång och öva krisberedskap?

Nu finns ett nytt stöd för att öva lokal krisberedskap. Övningsstödet är en självständig bilaga (bilaga 11) till Handbok för Lokal krisberedskap. Stödet vänder sig till dig som är frivillig, förtroendevald eller kretsanställd och som är nyfiken på hur ni kan komma igång och öva kretsens krisberedskap. 

I övningsstödet kan du bland annat hitta: 

  • Enkla övningar för att öva hur kretsen får kontakt och samlas vid en kris eller händelse.
  • Steg-för-steg instruktioner hur kretsen kan planera, genomföra och utvärdera en diskussionsövning. Övningen tar avstamp i en händelse som inträffar i kretsens närhet och ger möjlighet att diskutera frågor som behöver lösas före, under och efter en krisinsats som kretsen genomför.
  • Extra diskussionsmoment för den krets som vill utveckla egna övningar.
  • Extra scenarion för att bygga egna övningar utifrån lokala behov. De 19 scenariona kan även vara ett verktyg för kretsar som vill ta fram en första lokal krisberedskapsplan.

Övningsstödet finns i Kunskapsbanken och kommer även att tryckas i samband med kommande uppdateringar av Handbok för Lokal krisberedskap. Övningsstödet har tagits fram med hjälp av en referensgrupp av kretsrepresentanter och fokuserar på att ge stöd till kretsar med ingen eller liten övningsvana. 

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!