Öva krisberedskap med oss – nu kommer snart materialet!

Att vara förberedd på en kris är viktigt för att kunna agera på ett tryggt och bra sätt. Ett sätt att förbereda sig är att öva - därför så ska vi under 2023 öva vår lokala krisberedskapsförmåga!

I början på 2023 kommer alla kretsar att få ett övningsstöd utskickat till sig, det är en bilaga till Handboken för lokal krisberedskap som ni hittar här på Rednet. Tillsammans med övningsstödet kommer det även finnas en övningsinstruktion med vägledning om hur övningen kommer att gå till. Titta igenom och bli inspirerade inför övningen som vi rekommenderar att ni planerar in till vecka 16 och 17.

Övningens storlek kan anpassas utifrån kretsens önskemål och behov. Övningen kommer att genomföras lokalt och arrangeras av er i kretsen. Det finns hjälp att få både innan, under och efter övningen. Mer information om hur du får stöd kommer finnas i utskicket med övningsstödet.

Har ni frågor är ni varmt välkomna att fråga infoservice som du når via info@redcross.se.

Hoppas att ni är redo att öva vecka 16 och 17!

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!