På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Östersundskretsen på Jämtlands-turné under krisberedskapsveckan

Jämtlands första hjälpen-grupp låter besökare prova på hjärt- och lungräddning på docka

Krisberedskaps- och första hjälpen-grupperna reser runt genom länet tillsammans med Länsstyrelsen Jämtland, Region Jämtland-Härjedalen, Försvarsmakten, Räddningstjänsten och lokala kommuner.

- Vårt upptagningsområde i första hjälpen-verksamheten är hela Jämtland, så det är ett gyllene tillfälle att sprida kännedom om vad Röda Korset kan bidra med i kris, säger Mattias Sandström, styrelseledamot i Östersunds rödakorskrets och vice gruppledare i Jämtlands första hjälpen-grupp.

Verksamhetsgruppen tillhör alltså Östersunds rödakorskrets, som 2019 blev kommunkrets efter att tre kretsar gick samman. Kretsarna i de grannkommuner turnén besöker under krisberedskapsveckan är också inbjudna att medverka. Mattias betonar att relationer och samarbete lokalt och regionalt är en nyckel i beredskapsarbetet.

Medmänsklighet i krisen är det tema Röda Korset blivit tillfrågade om att bidra med på de fyra platser som turnén kommer till. Sådan medmänsklighet har Östersundskretsen omsatt i praktiken under pandemin genom den 16 månader långa insats de bedrev för att erbjuda handlingshjälp till personer i riskgrupp.

Vad väntar efter turnén?

- Vi håller just nu på att uppdatera kretsens krisberedskapsplan och kommer också att fortsätta stärka samarbetet med aktörer i vår omgivning, säger Mattias Sandström.

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!