På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Vi ska fortsätta göra allt vi kan för att hjälpa människorna i Afghanistan

Afghanistan familj på flykt.

Under den senaste tidens stridigheter har tusentals människor blivit skadade och hjälpbehoven är enorma. Afghanistan är samtidigt hårt drabbat av torka som är en av de mest allvarliga som landet någonsin upplevt.

− Situationen är skrämmande. Hem har blivit totalförstörda, personal och patienter utsätts för enorma risker och kritisk infrastruktur som sjukhus, elektricitet och vattensystem har skadats. Användandet av explosiva vapen inne i städer har också en urskillningslös inverkan på befolkningen, och många familjer har inget annat val än att fly för att hitta en säkrare plats. Detta måste få ett slut, säger Sofia Calltorp, internationell chef på Svenska Röda Korset.

Vi finns på plats i hela Afghanistan, och vårt arbete fortsätter – vi kommer inte sluta nu. Vi har nu startat en öronmärkt insamling för att kunna fortsätta vårt arbete.

Mer information om vad vi gör på plats i Afghanistan finns på rodakorset.se

Information till kretsar som vill samla in pengar

Redovisningskod:  2021525 
Bankgiro: 900-8004

Swishnummer: 1230310748

Material som affischer för att skänka en dagskassa samt material till sociala medier och liknande kommer att läggas upp i Föreningsbutiken de närmsta dagarna. Ni hittar all info om akutinsamlingen i Kunskapsbanken Insamling: Akut Afghanistan

 

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!