Ordna kurs i första hjälpen för allmänheten och frivilliga i höst

Första hjälpen kurs

Kunskaper inom första hjälpen och hjärt-lungräddning kan rädda liv. Varje krets är en viktig pusselbit i att så många som möjligt vet hur. Nu är det dags att planera höstens kurser!

Ett sätt att sprida kunskaper inom första hjälpen är att ordna fysiska kurser för allmänheten och frivilliga som hålls i kretsens lokaler. Vi ser gärna att fler kretsar håller kurser som är öppna för alla att anmäla sig till och vi har utbildare i stora delar av landet. Det är kostnadsfritt för kretsen och utbildaren tar med allt material som behövs. Det kretsen behöver är en lokal och en person som är ansvarig för kontakten med utbildaren samt är på plats när själva kursen hålls.

Det går att boka vuxenkurser och barnkurser. För att boka hör ni av er via formuläret för kursförfrågan som finns på följande sida i Kunskapsbanken. Allmänheten kan också boka kurser, men först några veckor senare. Var gärna ute i god tid med er förfrågan så gör vi vårt bästa för att ordna kurser enligt era önskemål!

  • Nu tar vi emot förfrågningar för kurser till och med augusti.
  • För kurser september-december: Kretsar kan boka från 1 juni.
  • För kurser i början av 2024: Kretsar kan boka från 1 november.

När kursen är bokad kan ni välja att visa kursen i Kursportalen dit också allmänheten hänvisas för att hitta kurser. Kretsen kan också marknadsföra till exempel i sociala medier eller second hand-butiken. Intresset för att gå en kurs i första hjälpen brukar vara stort. Deltagarna anmäler sig i förväg digitalt och vi sköter avbokningar och kölistor.

Det finns flera sätt som kretsen kan arbeta med kunskapsspridning inom första hjälpen/HLR. Läs mer om hur i kunskapsbanken.

Här finns också instruktioner om hur kretsen kan göra en kursbokning

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!