Just nu går det inte att boka resor till och från Riksstämman i Karlstad på grund av banarbeten. Ni som ska boka via Tranås resebyrå behöver avvakta till att SJ har släppt biljetterna. Enligt SJ planeras detta ske i slutet av mars. När biljetter går att boka skickas även självbokningslänk ut till er som har valt det alternativet.

Om ReachMee - vårt nya digitala rekryteringsstöd

ReachMee logga

I förra Kretsnytt gick att läsa att vi kommer att få ett nytt digitalt stöd för frivilligrekrytering. Syftet med denna info är att göra er medvetna kring bytet. Mer info om hur bytet går till kommer att komma både på Rednet, i Kretsnytt och direkt till dig som användare.

Under året har vi samlat in behov gällande digital frivilligrekrytering, skrivit ihop en kravställan och fått olika rekryteringstjänster presenterade för oss. Ett antal kretsar samt ungdomsförbundet kunde så till slut ingå i en pilot där man under sex veckors tid testade en ny rekryteringstjänst.

Piloterna var mycket nöjda med verktyget. Vi tror alla att den nya tjänsten kommer hjälpa oss att nå våra uppsatta mål och de effekter som vi vill se inom frivilligrekrytering och digitalisering. Vi är därför mycket glada att berätta för er alla att vi innan årets slut kommer kunna byta ut dagens rekryteringsdatabas. Den nya tjänsten heter ReachMee och är vårt nya digitala rekryteringsstöd.

Nya funktioner i ReachMee

  • En uppdaterad och bättre möjlighet att söka uppdrag, tex genom bättre filtrering utifrån verksamhet, geografiskt område och hur mycket tid den intresserade har.
  • Alla uppdrag kommer att samlas direkt på hemsidan, så att det ska bli enklare att hitta dem. Vi planerar att uppdragen ska samlas på denna sida: https://www.rodakorset.se/engagera-dig/, på https://rkuf.se/engagera-dig samt på era respektive kommunhemsidor.
  • Förinlagda annonser med info om verksamheter och vem som söks för uppdraget, information om Svenska Röda Korset och bild. Du kommer ha möjlighet att redigera alla annonser så de passar just din verksamhet - men du kommer ha något att kunna utgå ifrån.
  • Förinställda frågor som en del av annonsen. Här kan du som rekryterare få den viktigast informationen om kandidaten och slipper få långa beskrivningar av sökande.
  • Mycket enklare att hitta länken (url:en) för uppdraget, så det går att länka och sprida uppdraget till exempel till Facebook.

Kretsarna som testade ReachMee har bland annat sagt att det har fungerat bra att lägga upp annonser med hjälp av olika mallar att ta del av, att det varit tydligt och enkelt hur man gör och att resultatet av annonserna blivit bra.

Ni kan börja använda ReachMee från och med den 16 december. Fram till mitten av januari kommer vi köra båda rekryteringssystemen parallellt. Efter mitten av januari kommer det inte längre vara möjligt att lägga upp nya uppdrag i den gamla Rekryteringsdatabasen. De annonser som redan ligger där kommer dock få vara kvar till och med mitten av februari.

Hur får jag en användare? 

För att få en användare ska du kontakta Infoservice: info@redcross.se 

Ange följande:

  • Namn
  • Mejladress (måste vara en unik och personlig mejladress)
  • Kretstillhörighet

Du kan mejla redan nu men systemet kan användas först från 16:e december.

Varmt välkommen att höra av dig till info@redcross.se om du har fler frågor eller funderingar.

Bästa hälsningar,

Anna Vigdis Gustavsson, Verksamhetsutvecklare Frivillighet
Anna Holm, Verksamhetsutvecklare Kretsens digitala verktyg

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!