Om hungersnöd - detta gör Röda Korset

Maryan Ali Ahmed har kommit med sina två döttrar till ett sjukhus i Somalia som stöds av Röda Korset.

Röda Korset jobbar på många platser runt om i världen där bristen på mat är svår.

Maryan Ali Ahmed har kommit med sina två döttrar till ett sjukhus i Somalia som stöds av Röda Korset. Tvååriga Ikraan (till höger i bild ovan) var svårt undernärd när hon kom till sjukhuset. Efter två veckor av behandling mår den lilla flickan mycket bättre. Nu får hon lämna intensivavdelningen och kan fortsätta med en lättare behandling.

Hunger

Om vi inte får i oss tillräckligt med näringsriktig mat uppstår hunger. I och med pågående klimatförändringar förstörs odlingar av översvämningar och torka. Var tionde person i världen går hungrig och flera miljoner barn dör varje år till följd av matbrist och hunger.

Var i världen är det matbrist?

Några av de svårast drabbade länderna är Sydsudan, Afghanistan, Syrien, Jemen och Tchad.

Så här ser hjälpen ut

  • Röda Korset ser till att människor får rent vatten, nödmat och sjukvård. Vaccin ges till barn, kunskap stärks upp om vattenburna sjukdomar och utbildning sker i jordbruk så människor lär sig att producera mat.

Läs gärna mer om hur vi arbetar mot hungersnöd och svält på rodakorset.se

Svält - när människor dör av  hunger - rodakorset.se

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!