På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Vi ökar stödet i Centralamerika och Filippinerna

Människor i en båt evakueras längs en översvämmad väg efter orkanen Eta som drabbade Honduras i november 2020.

Just nu prioriteras att ge tak över huvudet till de tiotusentals som fått sina hem slagna i spillror, hälsoinsatser för att ta hand om skadade, psykosocialt stöd och mat till behövande.

Den 10 december fick vi en extra ansökan om 40 miljoner kronor beviljad från Sida vilket gör att vi nu väsentligt kan öka vårt stöd till de som drabbats hårts av oväder i Centralamerika och i Filippinerna. 

Vi får också både tekniskt och ekonomiskt stöd av Ericsson till arbetet i Centralamerika och H&M-stiftelsen bistår med ekonomiskt stöd till arbetet i Sydostasien. Detta är mycket välkommet då alla pågående insatser är gravt underfinansierade, bland annat på grund av Corona-pandemins ekonomiska konsekvenser runt om i världen.

I Honduras är vattenreningsverket på plats och vårt team av vatten- och sanitetsexperter levererar dricksvatten till upp till 50 000 människor. Det är en utmanande insats, där en tidigare helt oanvänd flygplats fick användas på grund av att den tilltänkta flygplatsen var helt översvämmad. Andra utmaningar är förstås säkerhetsrestriktionerna och restriktionerna på grund av Covid-19 som inneburit karantän för viss personal. Men alla involverade jobbar hårt och nu planeras för att skicka fler svenska delegater.

Läs mer om vårt arbete i Centralamerika på rodakorset.se

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!