Office 365 - här för att underlätta ert kretsarbete

Händer vid dator

Ni har väl inte missat att vi numera erbjuder alla med en redcross-mejladress tillgång till Office 365-paketets onlineversions alla funktioner?

En förutsättning för att jobba effektivt digitalt  är att frivilliga och förtroendevalda har tillgång till funktionella och grundläggande digitala verktyg; verktyg för att hålla videomöten, hantera dokument och kommunicera via mejl.  

Standardpaketet för Office 365 innehåller: 

  • Redcross-mejladress och Outlook   
  • Outlook-postlåda - är verktyget för att kommunicera via din redcross-mejladress, samt skapa och skicka mötesinbjudningar.  
  • Teams ett videomötesverktyg för att hålla möten eller verksamhet digitalt. 
  • Word för att skriva text, Excel för att göra tabeller, diagram och beräkningar samt PowerPoint för att skapa presentationer. 
  • OneDrive - en lagringsplats som är kopplad till din redcross-mejladress och Office 365. Här sparas  dokument och filer online i ett säkert moln.    
  • Formulärsverktyget Forms som kan användas för att exempelvis hantera anmälningar, genomföra digital röstning, eller för att göra utvärderingsenkäter. 

Obs! Det kostnadsfria erbjudandet gäller endast den webbaserade online versionen av Office 365-paketet.  

 Är du intresserad av att få en redcross-mejladress och Office 365-paketet?  

Här hittar du instruktionen för hur du skaffar en redcross-mejladress på Rednet.  

Har du redan en redcross-mejladress och osäker om du har tillgång till Office 365-paketet?  

De flesta som har en redcross-mejladress ska redan ha tillgång till Office 365-paketet automatiskt. Detta gäller både en personlig redcross-mejladress och en funktions-mejladress. Läs hur du kommer igång med Officepaketet på Rednet.  

Har du en Redcross-mejladress, men saknar Office-365 och skulle vilja få tillgång till det? Kontakta oss på kretsmail.support@redcross.se så hjälper vi dig.  

Tips till kretsen som bedriver verksamhet digitalt 

En guide har tagits fram som kan vara ett stöd för kretsar som bedriver verksamhet på distans med hjälp av funktioner i Office 365-paketet. Här hittar du guiden som ger dig förslag på hur du kan gå till väga.  

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!