Just nu går det inte att boka resor till och från Riksstämman i Karlstad på grund av banarbeten. Ni som ska boka via Tranås resebyrå behöver avvakta till att SJ har släppt biljetterna. Enligt SJ planeras detta ske i slutet av mars. När biljetter går att boka skickas även självbokningslänk ut till er som har valt det alternativet.

Nästa steg ett nytt Rednet

Nästa steg ett nytt Rednet

Efter noggrant övervägande och mycket diskussion så togs beslut nu när vi har hemsidan på plats som en bas att ge oss i kast med alla de delar som efterfrågas från krets. Uppdaterat Rednet, bättre rekryteringsstöd, nya kommunhemsidor. I den här ordningen men ändå allt på samma gång för allt är ju del av ett digitalt tjänstepaket till kretsar och frivilliga.

Vi gillar ju egentligen inte att göra allt på samma gång i ett agilt projekt utan hellre en sak i taget. Men här går allt ihop så mycket att vi behöver ta ett helhetsgrepp. Sen kommer vi ändå anstränga oss för att bryta ner allt i små delar som vi kan leverera en i taget.

Redan nu så pågår konceptarbetet, vi tittar på hur delarna konceptuellt ska hänga i hop och fungera. Och så har vi gett oss in i detaljerna av hur det nya Rednet ska fungera. I måndags hade vi bjudit in till Open Hearing om detta och berättade om de tankar som finns så här långt. Det är svårt att hinna med allt man vill så här när sommaren och semester knackar på dörren men samtligt så kanske det finns mer tid att ta sig tid och faktiskt fundera på vad ett nytt Rednet skulle kunna vara. Vi har lagt upp presentationen och en inspelning från mötet på projektets hemsida och jag skulle bli jätteglad om ni gick in på den här digitala anslagstavlan och tyckte till och gav oss input.

Projektet kommer rulla på under sommaren men i lite lugnare takt. Och i augusti när vi rampar upp igen så har vi två spännande test att se fram emot. Vi kommer göra så kallade Proof of Concepts av två olika funktionaliteter. Så långt som möjligt vill vi nämligen använda oss av befintliga system för att lösa våra behov snarare än att egenutveckla all funktionalitet.
Därför kommer vi att testa ett system för att bygga upp en kunskapsdatabas där det ska vara lätt att hitta det referensmaterial som man behöver i varje given stund. Och dessutom är planen att testa ett rekryteringssystem för att se om det kan vara ett alternativ till dagens rekryteringsdatabas. Är du nyfiken eller sugen på att engagera dig i denna digitaliseringsresa, hör av dig.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!