Nytt år, nytt verktyg - Nu är vi redo för nya Redy!

Nu är äntligen vårt nya Redy på plats. Ett säkrare och uppdaterat administrationsverktyg för kretsar och förtroendevalda som innehåller information om medlemmar, verksamhet och frivilliga hittas på ett och samma ställe.

Vilka får behörighet?

Ambitionen är att fler förtroendevalda enklare får tillgång till kretsens administration av medlemmar, frivilliga och verksamheterna. Därför har vi organiserat så att behörigheten styrs automatiskt samt att fler roller nu får tillgång till verktyget.
Det innebär att du som är ordförande, kassör, sekreterare, styrelseledamot- och suppleant har tillgång till Redy. Även du som sedan tidigare är Redy-användare har tillgång. Utöver det har även förtroendeuppdragen lokal webbredaktör, medlemsansvarig (“postmottagare - medlem") och kretsanställda tillgång till kretsens uppgifter. Regionråd ordförande, Regionråd vice ordförande, Regionråd ledamot, Regionråd ersättare ledamot och Regionråd valberedning får givetvis behörighet till sin region.

Frivilligledare registrerade efter den 11 januari kommer även få automatisk tillgång till verktyget.​

Hur loggar jag in?

Ni hittar nya Redy på https://rodakorset.lime-crm.com/. Denna länk hittar ni på Rednets startsida under Mina verktyg. Du loggar in med ditt rödakorskonto. Flera av er använder redan detta konto för att logga in på lokala webbsidor, Rednet, ReachMee och Mediabanken.
Här kan du läsa om hur du aktiverar eller återställer ditt konto.  

För att denna behörighetsstyrning som alltså registreras automatiskt tillsammans med nämnda uppdrag ska funka kräver det att vi har uppdaterade mejladress. Om du vet med dig att du, eller personer i din krets, inte har registrerat en mejladress eller ett rödakorskonto kontakta info@redcross.se för support.

Vilket stöd kan jag få?

Vi kommer att hålla flertalet utbildningar samt frågestunder under januari och februari. Den första som erbjuds är den 17 januari och du hittar alla datum i kalendariet. Fler datum kommer att bokas på, allt efter intresse. Framöver kommer det även finnas en inspelad utbildning som ni kan se online. Ni får tillgång till en manual på Kunskapsbanken (Rednet) för hur ni kan använda verktyget – Manual för Nya Redy.

Som alltid ska alla frågor skickas till Infoservice som hjälper er att komma i gång. Vi vet att det kan komma många frågor därför har vi under uppstartstiden stärkt upp bemanningen för dessa ärenden av verksamhetsutvecklare frivillighet, Zinijad Jagurdzija samt produktägare för Redy, Maria Paulsson. Välkomna att höra av er med både små och stora frågor!
Har du frågor vänligen kontakta Infoservice på info@redcross.se eller 0771- 19 95 00.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!