På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Nya riktlinjer för lärande beskriver vår gemensamma utbildningstrappa

utbildningstrappa

De nya riktlinjerna för lärande och kompetensutveckling är till för alla som har läraktiviteter i Svenska Röda Korset.

Den stora nyheten i riktlinjerna är att vi nu har en gemensam, grundläggande utbildningstrappa för alla rödakorsare - frivilliga, förtroendevalda, anställda och delegater. Utbildningstrappan beskriver vilka utbildningar som är obligatoriska för alla rödakorsare och vilka ytterligare utbildningar som gäller för olika roller och uppdrag.

Har du gått de obligatoriska kurserna?

De obligatoriska kurserna är Rödakorskunskap, Uppförandekoden, Att vara frivillig, Att mötas i vardag och kris (inklusive psykologisk första hjälpen), Första hjälpen/Hjärt- och Lungräddning och Säkerhetsutbildningen, som vi håller på att ta fram just nu.

Du hittar kurserna i Kunskapsbanken - Om utbildningar och kurser

Förutom att våra läraktiviteter ska vara interaktiva vill vi också vara en lärande organisation där vi tar tillvara på den kompetens som finns i organisationen och ha en nyfiken, tillåtande och uppmuntrande kultur. Där finns också plats för reflektion och en tanke om att lärande sker över tid, både individuellt och i samspel med andra.

Riktlinjer för lärande och kompentensutveckling med utbildningstrappan 

 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!