Stor uppgradering av Röda Korsets webbplattform

En kvinna sitter vid ett bord med en bärbar dator och brevid henne står en burk.

Vår webbplattform behöver göra en stor uppgradering, vilket omfattar hela vår externwebb, rodakorset.se och även de lokala webbsidorna.

Vad innebär uppgraderingen och varför görs den?

Sedan i januari pågår ett stort webbuppgraderingsprojekt, vilket innebär att vi uppgraderar hela Svenska Röda Korsets webbplattform där rodakorset.se bland annat ligger.

Det är ett stort och nödvändigt projekt. Men trots att alla sidor byggs upp på nytt så kommer inga stora förändringar av vare sig funktionalitet, utseende eller innehåll egentligen att märkas.

Däremot innebär förändringarna att webbplatserna blir snabbare, får bättre tillgänglighet och dessutom blir enklare för våra redaktörer att redigera.

Är du lokal webbredaktör - se hit

En arbetsgrupp kommer att bygga upp de lokala webbsidorna på nytt i den nya plattformen, så det behöver lokala webbredaktörer inte göra själva. Men för att underlätta är det bra om ni går igenom allt innehåll och slänger det som är inaktuellt, eller uppdaterar innehållet.
 
Lokala sidor som har mycket innehåll kommer det att informeras separat kring, för att erbjuda berörda webbredaktörer att vara mer delaktiga.

Hur ser tidplanen för uppgraderingen ut?

Arbetsgruppen arbetar just nu med att programmera de lokala webbsidorna. Sidorna kommer sedan att skapas upp efter sommaren.

Under oktober och november hoppas vi kunna gå live med rodakorset.se inklusive lokala webbsidorna. Därefter uppgraderas värvarplattformen (2023) och Rednet (2024).
 
Har ni ytterligare frågor, kontakta Infoservice.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!