Just nu går det inte att boka resor till och från Riksstämman i Karlstad på grund av banarbeten. Ni som ska boka via Tranås resebyrå behöver avvakta till att SJ har släppt biljetterna. Enligt SJ planeras detta ske i slutet av mars. När biljetter går att boka skickas även självbokningslänk ut till er som har valt det alternativet.

Örebro rödakorskrets öppnar ny Second hand-butik i Wadköping

Ny second hand butik i Wadköping 2020.

Johanna Johnte, verksamhetschef i Örebro rödakorskrets berättar om den nya butiken.

I centrala Örebro bortom Stadsparken vid Svartåns strand hittar du Wadköping. Med sina trähus och gårdar skildrar Wadköping Örebros äldre bebyggelse och stadsmiljö. Här finns museer, utställningar, café och restaurang, träsvarvare, handelsbod, bageri och många andra spännande butiker och hantverkstäder och nu även Röda Korsets Second hand.

Kretsen flyttade hela sin Second hand-verksamhet med tre butiker från Örebro city under 2018 för att öppna en stor butik i handelsområdet Marieberg. Detta medförde mycket känslor både till fördel och nackdel för flytten, men även sorg för många kunder och frivilliga att organisationen inte längre skulle vara kvar på Nygatan. Dock har det hela tiden funnits en ambition om att komma tillbaka till ”stan” med en nischad butik. Under hösten 2019 poppade ett hett tips upp om ledig lokal i anrika området Wadköping och kretsen skickade en förfrågan om lokalen. Detta ledde till att vi fick denna fantastiska möjlighet i fint samarbete med Örebro kommun.

Onsdagen den 19 februari klockan 11.00 öppnades dörren för kunder på Skomakargränd. Affären är nischad mot det anrika, antika, retro och vintage för att följa temat för hela museiområdet i Wadköping. Under våren kommer vi att arrangera ett större arrangemang – en Grand Opening!

Jenny Bodin, som ansvarar för butiken, har mycket god hjälp av nya som gamla frivilliga i kretsen för att kunna driva butiken och kunna hålla öppettiderna. I en uppstart har butiken öppet 11.00-16.00 onsdag till söndag och efter 1:a maj ökas öppettiderna och följer områdets öppettider.

Många örebroare och framför allt kretsen gläds mycket åt denna möjlighet och hoppas nu på många långa år i denna unika miljö för Röda Korsets Second hand i Örebro.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!