På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Ny rapport om vårt arbete i Sverige under coronakrisen

Matkassar levereras i Nora.

Mer än var tredje krets ställde om under pandemin för att kunna möta de växande behoven. Under det första halvåret av coronapandemin stöttade vi vid minst 189 697 tillfällen någon i behov av hjälp.

Vi har tagit fram en rapport om de insatser och det omställningsarbete som vi gjort i Sverige mellan 15 mars till 15 augusti till följd av coronapandemin.

Rapporten visar att vi har agerat snabbt tack vare vår förmåga att ställa om i kris kombinerat med vår starka lokala närvaro runt om i landet. I takt med att behoven för stöd växte hittade vi nya lösningar för att möta dem. Vi upprättade en stödtelefon för att finans tillgängliga för människor som var oroliga och behövde stöd. Frivilliga som brukar besöka ensamma i deras hem har ringt upp dem i stället. Läxhjälp har bedrivits digitalt. En del second hand­ butiker har kompletterat med försäljning online och språkcaféer har gjorts om till språkpromenader. Matkassar och medicin har distribuerats till isolerade. Skyddsvisir har tillverkats och levererats till vården. Vi har funnits på plats utanför sjukhus och i utsatta områden för att hjälpa till med information och råd.

Vi har visat att vi är en kraft att räkna med i vardagen, såväl som i krisen.

 

Läs rapporten om vad vi gjort under coronakrisen

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!