Uppdaterad information vad som gäller för kretsstämmor under rådande omständigheter. Läs mer här!

På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Ny webbkurs Att besöka frihetsberövade

Nu finns en ny webbkurs, Att besöks frihetsberövade, om Röda Korsets verksamhet på förvar, häkte och anstalt. Den riktar sig till frivilliga som ska eller redan gör besök. Webbkursen fungerar som en introduktion för de som omfattas av verksamheten, exempelvis kretsar med ansvar för en eller flera besöksgrupper eller anställda på Röda Korset.

Ofrivillig isolering påverkar människors fysiska och psykiska hälsa. Frihetsberövade är en särskilt utsatt grupp. Röda Korset har som mål att erbjuda besök på alla förvar och häkten i Sverige. Webbkursen är ett av flera sätt för att sprida kännedom om verksamheten.

 

I webbkursen beskrivs historian bakom besök hos frihetsberövade, både internationellt och i Sverige. Besökare från förvar och häkte intervjuas om uppdraget och hur de förbereder sig för besök. Med hjälp av animeringar skildras de svåra samtal som ibland hålls, och hur det kan hanteras på bästa sätt.

 

Vill du gå webbkursen Att besök frihetsberövade? Logga in på vår utbildningsplattform Learnster.

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!