Anders Pedersen blir ny chef för Svenska Röda Korsets internationella avdelning

Ny chef internationella avdelningen Anders Pedersen

Han kommer närmast från FN där han koordinerat organisationens aktiviteter i Jordanien och rapporterat direkt till generalsekreterare António Guterres.

På meritlistan finns en lång internationell erfarenhet av bistånds- och utvecklingsfrågor bland annat genom UD. Han har också varit stabschef på Sida. Sitt allra första jobb som migrationsrådgivare hade Anders Pedersen på Svenska Röda Korset där han under 1980-talet även ingick i styrelsen för Röda Korsets Ungdomsförbund.

– Vi är verkligen glada över denna rekrytering. Anders Pedersen har den rätta kombinationen av relevant humanitär erfarenhet, en värderingsstyrd kompass och en dynamisk personlighet, säger generalsekreterare Martin Ärnlöv.

Anders Pedersen kommer att tillträda tjänsten den 17 januari 2022. En filmad intervju med Anders Pedersen kommer att sändas i Röda Rummet den 16 november.

Fakta

Målet med den internationella verksamheten är att säkerställa att människor som drabbas av kris och katastrof erhåller snabb, effektiv och hållbar hjälp, samtidigt som resurser läggs på att stärka motståndskraften hos människor och i lokalsamhällen. Det internationella arbetet görs i nära samarbete med Internationella rödakors- och rödahalvmånefederationen (IFRC) och Internationella rödakorskommittén (ICRC).

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!