Ny ambassadörsrapport och uppdaterat hållbarhetsmaterial

Sida ur ambassadörsrapporten 2019

Nu släpps ambassadörsrapporten för 2019 där du kan läsa om hållbarhetsambassadörernas arbete under hela det föregående året. I samband med lanseringen publiceras också ett uppdaterat arbetsmaterial.

I materialet står det om ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet och till materialet finns det checklistor med förslag på vad kretsar kan göra för att bli mer hållbara. De frivilliga hållbarhetsambassadörerna har sedan 2016 spridit kunskap om hållbar utveckling i sina regioner med hjälp av arbetsmaterialet i hållbar utveckling.

Som krets kan du själv ladda ned materialet och använda det tillsammans med styrelsen och frivilliga för att öka förståelsen i hur man som krets kan leva efter vår policy för hållbar utveckling. Du får gärna höra av dig till Infoservice för att få kontakt med din regions hållbarhetsambassadör!

Naturligtvis kan vem som helst också söka om att bli hållbarhetsambassadör! Oavsett vilken bakgrund du har eller andra åtaganden inom SRK kan du söka och du behöver heller inte ha varit frivillig inom Röda Korset tidigare, så det går att tipsa en vän om uppdraget. Visste du att majoriteten av hållbarhetsambassadörerna är män och genomsnittsåldern är 45 år?

Här hittar du rapporten.

Och här finns det uppdaterade materialet.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!