Infoservice återgår till ordinarie tider från och med 1:a oktober. Teleöppet-tider blir då vardagar kl. 10-12 och 13-16.

Nu övar vi krisberedskap!

Under den långa torkan sommaren 2018 uppstod många skogsbränder i Sveriges skogar. Engagemanget för att hjälpa till runt om i Sverige var stort. Många kretsar och frivilliga kom igång och gjorde ett fantastiskt arbete, och med över 5 000 intresseanmälningar av spontanfrivilliga.

Att vara förberedd på en kris är viktigt för att kunna agera på ett tryggt och bra sätt. Ett sätt att förbereda sig är att öva - därför så ska vi under 2023 övar vår lokala krisberedskapsförmåga!

Nu är det snart dags att öva er lokala krisberedskapsförmåga - under vecka 16 och 17 kommer flera kretsar runt om i landet öva - häng på ni med!
Föreställ dig att det har regnat oupphörligt i flera dagar. Vattenmagasin är överfulla, sjöar, floder och andra vattendrag svämmar över och riskerna för skador på infrastruktur, fastigheter och jordbruksmark är stora. Det här är utgångspunkten för Svenska Röda Korsets krisberedskapsövning 2023 och er uppgift blir att fundera på vad ni som krets kan göra i en sådan här situation.


Till er hjälp finns tydliga instruktioner om hur övningen går till. Alla kretsar har fått ett utskick med ett övningsstöd och instruktioner om hur ni kan genomföra övningen - ni hittar även informationen här på Rednet.

Hoppas ni får en rolig övning!

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!