Infoservice har för närvarande mycket hög belastning i telefon och mejl, vi svarar alla snarast möjligt.

På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Nu är de nya lokala webbsidorna här!

Skärmdump från Jokkmokks lokala webbsida

Ut med det gamla och in med det nya - nu är våra nya lokala webbsidor här! Under 2020 har ett intensivt arbete pågått med att bygga upp de nya sidor som ersätter de gamla "kommunhemsidorna". Från och den 24 november pekar vi om alla besökare så att de hamnar på de nya sidorna när de söker efter Röda Korset lokalt.

De nya sidorna är uppdelade kommunvis som tidigare men har ett helt annat utseende. De har också ett helt annat sätt att redigeras - vilket endast syns för den som är webbredaktör men som förhoppningsvis ska göra det enklare att hålla sidan uppdaterad och aktuell.

Är du nyfiken på att se hur din kommuns sida ser ut - surfa till www.rodakorset.se/ort och välj där vilket län och vilken kommun du vill besöka.

Automatisk uppdatering av delar av innehållet

Ett av målen med att ta fram nya lokala webbsidor har varit att informationen som visas på dem ska vara aktuell och relevant för en besökare som letar information om Röda Korset på sin ort. Tidigare har det varit en utmaning med att sidor har visat gammal och inaktuell information om till exempel kontaktuppgifter och verksamheter. På de nya sidorna kommer därför följande information att hämtas automatiskt från våra gemensamma system:

- Kontaktuppgifter till de kretsar och rödakorsgrupper som finns i kommunen
- Information om eventuella second handbutiker i kommunen
- Vilka verksamheter som bedrivs av Röda Korset i kommunen

En viss handpåläggning krävs förstås för att detta ska fungera och varje krets behöver själv säkerställa att informationen som visas ut är korrekt. Mer information om hur det fungerar finns att läsa på Kunskapsbanken under avsnittet om lokala webbsidor.

Vad händer med de gamla kommunhemsidorna?

De gamla sidorna kommer att finnas tillgängliga bakom lösenord fram tills den 17 januari 2021. Fram till dess är det möjligt att gå in och spara ner information som kretsen önskar flytta med till de nya sidorna. Anledningen till att de gamla och de nya sidorna inte kan vara publicerade öppet samtidigt har att göra med hur Googles sökfunktion funkar.

Instruktion för hur den gamla sidan kan nås finns här på Kunskapsbanken.

Öppet hus för nyfikna frågeställare

Vi fortsätter att arbeta med sidorna, även fast de är lanserade så finns det mycket kvar att förfina och utveckla. Infoservice tar hand om alla löpande frågor som rör sidorna men för den som vill ställa frågor direkt till projektgruppen kommer vi att ha öppet hus på Microsoft Teams den 10 december (11:00-13:00). Då kan den som vill koppla upp sig och ställa frågor till projektgruppen direkt.

Mer information om tider och länkar till respektive tillfälle hittar du på Kunskapsbanken under avsnittet om Lokala webbsidor.

 

 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!