Nu lanserar vi Första hjälpen i skolan

Södermalmskretsen lär barn första hjälpen

Första hjälpen ska ingå i undervisningen

Sveriges alla skolor ska undervisa i första hjälpen. Svenska Röda Korset vill hjälpa Sveriges skolor att göra det. Kretsar har en viktig roll att sprida information om hur.

Nytt undervisningsmaterial

För att förenkla för skolor och lärare att undervisa i första hjälpen har Röda Korset tagit fram ett nytt skolmaterial. Skolmaterialet finns för årskurs F-6 samt årskurs 7-9 och gymnasiet. Skolmaterialet är gratis.

Materialet består av lärarhandledningar samt våra instruktionsfilmer på Youtube, webbkursen Våga rädda liv med mera. Vi ger förslag på olika moment och övningar. Lärarna bestämmer själva hur de lägger upp undervisningen.

Kretsen kan sprida information om Första hjälpen i skolan

Kretsar har en viktig roll att informera skolor om Första hjälpen i skolan. På Rednet finns tips och verktyg för kretsen att använda i kontakten med skolor. Vi kommer genomföra två öppna tillfällen (12/3) då vi visar och går igenom skolmaterialet. Dessa tillfällen genomförs digitalt. Målgruppen är lärare, rektorer och andra vuxna i skolan. Anmälan via denna länk. Sprid informationen till skolor i ert område!

Snart lanseras även Plåsterskolan

Med Plåsterskolan kan kretsar berätta om första hjälpen för barn 4–6 år gamla på ett väldigt enkelt sätt. Plåsterskolan har tagits fram tillsammans med Södermalmskretsen, Stockholm.

Tillsammans hjälper vi Sveriges skolor att ge barn och ungdomar kunskapen och modet att hjälpa en medmänniska!

Vid frågor mejla utbildning@redcross.se.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!