Norge och Sverige övar krisberedskap tillsammans

Krisövning

Lördagen den 16 oktober träffades kretsar från Norge och Sverige belägna längs gränsen i Värmland för att öva krisberedskap.

50 frivilliga från Norge och Sverige möttes i Charlottenberg för att träna på hur man bäst kan hjälpa varandra vid en kris längs gränsen. Övning är ett av de viktigaste verktygen som finns för att förbereda samarbete i en kris. 

I lördags gällde det skogsbränder i en så kallad skrivbordsövning med diskussioner om bland annat roller, resurser och rutiner. Övningen pågick hela dagen och med var även tjänstepersoner från Norska och Svenska Röda Korset.  

Överlag var deltagarna väldigt nöjda med dagen och den ökade kunskapen om varandras verksamhet. Samarbetet med Norska Röda Korset när det gäller krisberedskap kommer att fortsätta och likaså med övriga nordiska rödakorsgrannar.  

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!