På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Ni är otroliga! TACK!

Afghanistan

1,7 miljoner kronor har inkommit till ändamålsinsamlingen för Afghanistan från er kretsar. 

Team från Afghanska Röda Halvmånen fortsätter att ge stöd till människor som drabbats hårt av dessa kriser och tillhandahåller hjälp för familjer som lider av matbrist och inkomstbortfall. Med stöd av Internationella rödakors- och rödahalvmånefederationen (IFRC) ger Afghanska Röda Halvmånen också kontantbidrag för att köpa livsmedel och återställa grödor till familjer som förlorat sin försörjning på grund av torkan. Hälsoinrättningar inklusive mobila hälsoteam och fasta kliniker fortsätter att tillhandahålla viktiga hälsovårdstjänster. 

Som en del av detta pågående stöd utökar IFRC sin vädjan om mer än 318 miljoner kronor. Detta för att bistå Afghanska Röda Halvmånen som levererar nöd- och återhämtningshjälp till 560 000 människor i 16 provinser som är värst drabbade av torka och där konflikten drivit på förflyttning. 

Era inbetalade kretsmedel kommer minst sagt komma till användning. Vårt stöd kommer i första hand att gå till mobila hälsokliniker, men rörelsen i stort arbetar också med bland annat hållbara vattenförsörjningar och torktåliga grödor, och stöd till inkomstgenerering för de mest utsatta, inklusive kvinnor och äldre. Afghanska Röda Halvmånen förbereder också för en potentiellt hård vinter.

Nyckelsiffror  

  • Omkring 11 miljoner människor har drabbats av höga nivåer av akut matbrist– nästan en tredjedel av Afghanistans befolkning på 38 miljoner människor.
  • Landets veteskörd kommer att minska med nästan 2 miljoner ton och mer än 3 miljoner boskapsdjur riskerar att duka under.
  • Mer än 2 300 hälsoinrättningar – vilka är avgörande för landets hälso- och sjukvård – riskerar nedstängning.
  • 16 provinser – nära halva landet – har drabbats av minskade grödor.
  • 280 000 människor kommer att erhålla hjälp under kommande 15månader. 

 

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!