På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Nya nätverksträffar har startat i Sofielund

Nätverksträff i Sofielund

Den 30 september arrangerade Röda Korset tillsammans med andra organisationer en nätverksträff i Sofielund, Malmö, för att skapa ett gemensamt forum för föreningarna i området.

Sofielund är en stadsdel i Malmö som länge haft olika utmaningar men som nu växer sig starkare. Sofielund är också mycket känd för levande kultur och föreningsliv. Men det har saknats en plattform för föreningslivet att mötas. Därför tog Röda Korset initiativ till nätverksträffen.

Föreningarna delade med sig av sina erfarenheter, vad de kan bidra med, samt vilka verksamheter som de har igång just nu. Det diskuterades även vilka behov och utmaningar som finns i området. Nätverksträffen gav många nya samarbeten, relationer, konkreta nya aktiviteter och blev startskott till ett lokalt föreningsnätverk – Föreningarna i Sofielund! Just nu planerar vi inför nästa träff, som blir ett digitalt möte, som är den 25 november där vi återigen bjuder in föreningarna i nätverket. Träffarna sker inom ramen för det nationella programmet för Socialt hållbara städer.

Röda Korsets etablering i Sofielund har skett stegvis under 2020 och bygger på en behovsanalys som guidar oss i arbetet. Viktiga principer för vårt arbete är att lyssna in behoven och arbeta nära boende och lokala föreningar för att stärka hela områdets kollektiva förmåga. Bildandet av föreningsnätverket är en viktigt grund för vårt gemensamma arbete framöver!

 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!