Nätverksträff 2 och 3 maj: Längs flyktens väg i Europa med Martin Ärnlöv

Martin och Alexandra

Under en veckas tid reste vår generalsekreterare Martin Ärnlöv med team från Svenska Röda Korset i Litauen, Polen, Ungern och Bosnien Hercegovina.

Funderar du på hur hjälpen kommer fram i Ukraina? Vad Röda Korset gör i Ukraina och hur arbetet ser ut i grannländerna? Det och mycket mer får du svar på om du deltar på en av nätverksträffarna om flyktingmottagande den 2 och 3 maj!

Över 11 miljoner människor är på flykt undan den väpnade konflikten i Ukraina. 4, 2 miljoner har tagit sin tillflykt till grannländerna. Krisen är historiskt omfattande både i storlek och hastighet. Hjälpbehoven ökar timme för timme och människors lidande berör oss alla. Engagemanget för att hjälpa är enormt stort och hittills har Svenska Röda Korset samlat in över 380 miljoner kronor. Samtidigt kvarstår utsattheten för migranter som korsar Europa för att finna en fristad.

Under en vecka i mars reste vår generalsekreterare Martin Ärnlöv tillsammans ned Alexandra Segenstedt, senior policyrådgivare migration och pressekreterare Maude Fröberg i Litauen, Polen, Ungern och Bosnien Hercegovina. Martin är en av de ledande inom Internationella rödakors- och rödahalvmånerörelsens migrationsarbete och kommer att initiera en fördjupad dialog om en strategi på vår European Conference  i Georgiens huvudstad Tblisi i slutet av april.

Nu har du möjlighet att få ta del av deras upplevelse och ställa frågor.

Följande frågor tas upp:

  • Kommer hjälpen fram till Ukraina?
  • Hur ser arbetet ut i grannländerna?
  • Vilka är utmaningarna?
  • Vad betyder massflyktsdirektivet för alla som korsar gränsen från Ukraina?
  • Hur är migranternas situation i skuggan av konflikten i Ukraina?
  • Vad gör Röda Korset?
  • Hur bör migrationspolitiken förändras?

Medverkande:

Martin Ärnlöv, generalsekreterare
Alexandra Segenstedt, senior policyrådgivare migration
Maude Fröberg, pressekreterare

Detta seminarium är en del av serien med digitala nätverksträffar för flyktingmottagande. Du anmäler  dig till en av nätverksträffarna i kalendariet:

2 maj
3 maj

Håll även utkik på resten av serien med nätverksträffar om flyktingmottagande! Läs mer om innehåll, datum och tider i kalendariet!

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!