Nätverksmöte för besökare på häkte

"Jättekul dag! Fint att känna samhörighet!" Så utvärderades höstens nätverksmöte som hölls för Röda Korsets frivilliga vid häkte och anstalt i Helsingborg, Kristianstad, Malmö och Växjö.

- Det var bra med ett fysiskt möte och trevligt med föreläsare, sa verksamhetsutvecklare Marie Liljegren vid Växjö rödakorskrets, som hade flera frivilliga på plats i Malmö.

Kriminalvården föreläste om otillbörlig påverkan och på vilket sätt det kan förebyggas. En risk som är viktig för besökarna att vara uppmärksamma på i sitt uppdrag. Därefter informerade Frivården och Halvvägshuset i Malmö om sitt arbete, efter personer släpps från anstalt. Vid samtal med intagna på Kriminalvården är det en fördel att förstå processen som de går igenom. Till slut pratade besökarna om psykosocialt stöd och att främja lugn, tillit och hopp i en utmanande miljö.

- Dagen hade en lagom blandning av diskussioner, föreläsningar och pauser, berömde Marie. Ett nytt nätverksmöte i Malmö planeras att hållas om ett år.


Ny som frivillig – Stöd till häktade och intagna på anstalter

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!