På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Nationell intresseanmälan finns ute nu för att engagera frivilliga

Volontären Sarmad på plats för att möta människor på flykt 2015.

Med anledning av Ukraina-krisen har antalet som vill engagera sig som frivillig ökat enormt.

För att kanalisera det frivilliga engagemanget har Röda Korset på nationell nivå aktiverat en intresseanmälan på www.rodakorset.se/engagera-dig/. På några få dagar har hundratals anmält sitt intresse. Syftet med den nationella intresseanmälan är att fånga upp intresset, kommunicera med de intresserade och stå redo att matcha intresset med behovet av spontanfrivilliga, på nationell och lokal nivå. Det är med stöd av Röda Korsets rekryteringsverktyg RechMee som det stora frivilliga engagemanget hanteras och kanaliseras.  

Parallellt är det fler och fler kretsar som börjat annonsera sina behov av frivilliga kopplat till flyktingmottagandet från Ukraina. I ReachMee finns rekryteringsmallar som kretsen kan ta stöd av.  

Här hittar du mer information, frågor och svar om nationell intresseanmälan samt rekrytering och introduktion av spontanfrivilliga. 

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!