Infoservice har för närvarande mycket hög belastning i telefon och mejl, vi svarar alla snarast möjligt.

På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Möt Ungdomsförbundets nya förbundsordförande och styrelse

Lotta Schneider

Under Röda Korsets Ungdomsförbunds digitala Riksårsmöte som ägde rum mellan den 9:e och 13:e juni röstades hela 16 nya förtroendevalda in i organisationen, däribland en ny förbundsordförande och förbundsstyrelse.

Som ny förbundsordförande har vi Lotta Schneider som tar med sin långa erfarenhet inom Ungdomsförbundet på både lokal och nationell nivå tillsammans med pepp och driv in i uppdraget.

Lottas engagemang inom Ungdomsförbundet började redan på gymnasiet då hon engagerade sig i jourhavande kompis i Stockholm. I och med studier och flytt till Göteborg fortsatte engagemanget som frivillig och förtroendevald i Röda Korsets Ungdomsförbund Göteborg, där hon under flera års tid satt som ordförande. I grunden är hon utbildad statsvetare med en master i mänskliga rättigheter från Göteborgs Universitet. Till vardags jobbar hon som konsult i mänskliga rättigheter, där hon hjälper offentliga sektorn och civilsamhällesorganisationer att omsätta mänskliga rättigheter i praktiken.

Som ordförande vill Lotta i större utsträckning representera barn och unga i utsatthet. Hon menar att RKUF kan bli en ännu viktigare organisation och röst i dagens samhälle där klyftor mellan olika grupper av barn och unga ökar.

Lotta får även sällskap av fem nya styrelseledamöter: Matilda Holmberg, Sumaya Okasha, Jenny Åman, Sana Pirot och Frida Sköld Johnsson. Siri Klintberg, som suttit i förbundsstyrelsen de senaste två åren, har också blivit vald på fyllnadsval ett år.

Stort grattis och välkomna in i värmen!

Fler nyheter

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!