På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Möt två av våra volontärer som arbetar som vägvisare

Anna och Julia framför den vackra blomsterväggen i H-husets entré vid Universitetssjukhuset i Örebro.

Här kommer information om vad vi gör i Örebro just nu. Inom kort drar uppdragen som vaccinationsstödjare igång.

Välkommen att möta två av våra volontärer som arbetar som vägvisare, Anna Heinstedt och Julia Jerleus. De håller till i nya H-huset på Universitetssjukhuset i Örebro där det är ett jämnt flöde av patienter i entrén och vägvisarna hjälper dem till rätta. Parallellt pågår en digital invigning av det nya H-huset.

Vägvisarna finns på plats varje vardag fördelade på två pass mellan klockan 8.00–12.00 samt 12.00–15.30. Det är nu andra veckan som Röda Korset bemannar med vägvisare i entrén i nyöppnade H-huset och kommer att göra det i minst ytterligare två veckor till. Här finns tillgång till skyddsutrustning i form av visir, munskydd och handskar till alla som utför ett uppdrag här.

För Julia så är det första dagen, hon är student och hon har sökt uppdraget.

- Med familj som arbetar i vården känns det naturligt att ställa upp när behovet finns, säger Julia.

Anna har haft flera olika volontäruppdrag inom Röda Korset och tackade ja när förfrågan om att vara vägvisare dök upp.

- Det är ett trevligt uppdrag och det känns att man gör nytta, säger Anna.

Både Anna och Julia kommer att fortsätta med volontäruppdrag efter det här, för inom kort påbörjas uppdraget som vaccinationsstödjare, där de båda är aktuella.

Tycker du att det låter intressant att vara volontär inom Röda Korset är du välkommen att skicka in din intresseanmälan till: rekrytering.orebro@redcross.se

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!